Ervaringsdeskundige

Mijn naam is Griëtte,

Het was heel vervelend. Ik zat helemaal onder het eczeem en mijn trouwdag naderde. Gelukkig kreeg ik op tijd het adres van Vimenta. Na aanpassing van de voeding en het gebruik van ondersteunende supplementen is mijn huid gaan herstellen. Ik zie mijn trouwdag nu in vertrouwen tegemoet. Het is prachtig om te ervaren wat voeding met je kan doen. Het herstel komt dan van binnenuit. 


Mijn naam is Anneke,
Wat ben ik blij dat ik nu weet welke voedingsmiddelen ik wel kan eten. Ik heb MCS (meervoudige chemische overgevoeligheid). Dat betekent dat ik kant-en-klare voedingsmiddelen niet verdraag. Er zitten teveel stoffen in die mij depressief moe maken. Nu ik helemaal puur natuur eet, ben ik enorm opgeknapt. Van puur natuur kan ik alles eten, behalve die voedingsmiddelen waar anderen vrolijk van worden. Deze voedingsmiddelen werken bij mij tegengesteld, maar daar is mee te leven! En weet u wat het mooie is? Ik krijg nu het beste van het beste binnen!


Mijn naam is Johan.
Jarenlang had ik een heel 'vol' hoofd. Ik heb meermalen gezegd: "het lijkt wel of ik zaagsel in mijn hoofd heb." Ik vergat dingen. Wat ik las drong niet goed tot me door en was ik ook zo weer kwijt. In België noemen ze dit inprentproblemen. Zelfs had ik moeite met het herkennen van mensen.
Bij een kleine inspanning merkte ik dat de adrenaline veel te actief was. Dit hormoon werd nauwelijks geremd. Een telefoongesprek vlak voor het naar bed gaan, zorgde ervoor dat de adrenaline zodanig actief werd dat een slapeloze nacht volgde. Kortom er was sprake van een chronische burn-out.
Inmiddels is, na urineonderzoek, de diagnose gesteld. Er was sprake van een exorfinenbelasting waardoor het endorfinesysteem geheel ontregeld was. Het endorfinesysteem reguleert tal van andere hormonen en andere stoffen. Vandaar dat er sprake was van een insulineresistentie, overgevoeligheid voor chemische stoffen en autistiform gedrag.
Ik eet nu exorfinenvrij. Dat wil zeggen dat ik geen voedingsmiddelen meer mag gebruiken die melkeiwitten of gluten bevatten. Ik mag ervaren dat ik nu herstellende ben. Ik ervaar dat als een wonder!

Mijn behandelaar vertelde dat mensen met autisme ongeveer hetzelfde of nog erger ervaren. De mate is afhankelijk van de ernst van de aandoening. Veelal functioneren zij onder hun niveau.


Mijn naam is Rolinda.
Enkele jaren geleden had ik behoorlijk veel last van mijn rechter schoudergewricht. Het lukte me nauwelijks meer mijn haar met de rechterhand te kammen. Op een gegeven moment mocht ik vanwege candidiasis geen producten gebruiken met suiker en witte bloem. Dat betekende in mijn geval dat ik nauwelijks nog E-nummers binnenkreeg.  
Na enige tijd merkte ik dat mijn gewrichtsklachten minder werden en zelfs geheel verdween. Nadat de candididasis volgens onderzoek niet meer meetbaar aanwezig was, ben ik weer 'normaal' gaan eten. Helaas keerden de gewrichtsklachten én de candidiasis terug. Toen wist ik dat ik opnieuw E-nummervrij moest eten, de gewrichtsklachten verdwenen weer en zijn sindsdien weggebleven.

P.S. De personen heten in werkelijkheid anders.