Trio kruidenboter

60 gram roomboter of ghee
60 gram kokosolie extra virgine
40 gram olijfolie extra vierge (ongeveer 6 eetlepels)
2 theelepels kruiden voor kruidenboter
Naar keuze: 1 theelepel honing
 
Bereidingswijze
Doe de roomboter of ghee, kokosolie en olijfolie bij elkaar in een kom.
Zet de kom in een bak met warm water en laat de roomboter en kokosolie zacht worden, zodat het met elkaar vermengd kan worden.
Haal de kom uit het warme water en roer de kruiden erdoor.
Roer naar keuze een theelepel honing erdoor.
 
Tip 1 Deze kruidenboter is bijzonder lekker als beleg op de haverscones en de haverbroodjes. Ook lekker met een pluk broccolikiemen.

Tip 2 Ghee is roomboter zonder melkeiwitten. Ghee kunt u zelf maken. Zie het recept in deel 3 van de serie 'kracht van oorspronkelijke voeding'. 

Tip 3 Kelderkoud bewaren geeft een goede smeerbaarheid. In de koelkast wordt het te hard. 

 
Opmerking: Kokosolie moet nog de smaak van kokos hebben. Kokosolie die ontgeurd is, is geraffineerd. Dat geldt ook voor biologische kokosolie. Vandaar dat we letten op de aanduiding extra virgine op het etiket.