Recepten

Onderstaande recepten komen uit het boek 'Kracht van oorspronkelijke voeding'.
Zo nu en dan wordt er een recept vervangen.
Wilt u regelmatig een recept in uw mailbox ontvangen? Geeft u zich dan op voor een gratis abonnement. U krijgt dan een actuele nieuwsbrief inclusief recept. Een vrijblijvend abonnement kunt u aanvragen via info@vimenta.nl.
Bamiq Bamiq Heerlijke Bami zonder mie, met quinoa.
Lees meer
rode pesto zonder kaas, met gierst Rode pesto zonder kaas en met gierst Heerlijke rode pesto met gierst en tomaten Lees meer Bloemkoolschotel met quinoa en kerrie Bloemkoolschotel met quinoa en kerrie Bloemkoolschotel met variatietips.
Deze bloemschotel bevat quinoa. Quinoazaden zijn rijk aan volwaardige eiwitten. Ook is het rijk aan ijzer. Het ijzergehalte in quinoa is ongeveer 6 mg/100g in rauwe quinoa. Dit is ongeveer twee keer zo hoog als dat in rijst, maïs en sorghum. Om dit ijzer goed op te kunnen nemen is het nodig dat we de zaden vooraf laten weken of nog beter: laten ontkiemen.
Lees meer
Trio kruidenboter Trio kruidenboter Deze trio kruidenboter wordt gemaakt van olijfolie extra vierge, kokosolie extra virgine, roomboter en kruiden voor roomboter. Wat smaak betreft is dit een wonderlijk goede combinatie. U hebt vanaf nu geen ongezond broodbeleg meer nodig. Ook valt het bij kinderen in de smaak.
Heerlijk met kiemgroente (alfalfa of broccoli) of met stukjes paprika.
Lees meer
Romige Yoghaav, plantaardige yoghurt Romige Yoghaav, plantaardige yoghurt Yoghurt zonder zuivel
plantaardige yoghurt
Lees meer
Haverscones Haverscones Super lekkere broodjes voor mensen die glutenvrij moeten of willen eten. De gebruikte naakthaver is niet gecertificeerd glutenvrij. Maar omdat de hele korrel gebruikt wordt, is wel te controleren of er een verdwaalde tarwekorrel tussenzit. Ook kan deze haver vooraf gewassen worden, zodat eventueel tarwestof verwijderd kan worden. Bent u desondanks bang voor verdwaalde gluten, dan moet u deze haver niet nemen! Naakthaver is verkrijgbaar bij Vimenta.
Tip: Geef u op voor de nieuwsbrief en u krijgt automatisch een productenlijst meegestuurd met bijzondere producten.
Lees meer
boekweitpannenkoeken pannenkoeken van boekweitmeel Deze pannenkoeken worden gebakken van boekweitmeel. Het beslag wordt klaargemaakt met water. Melk wordt niet gebruikt. Bak de pannenkoeken zo dun mogelijk, dan zijn ze het lekkerst.
Ik heb deze pannenkoeken op de familiebeurs in Gorinchem laten proeven. De meeste mensen vonden ze heerlijk. En ze konden niet proeven dat er geen melk inzat. Melk wordt meestal niet goed verteerd door mensen met autisme en ADHD/ADD, met alle gevolgen van dien.
Boekweitmeel is van nature glutenvrij!
Lees meer
Eiersalade Eiersalade Eieren mogen weer gegeten worden. Meer informatie over eieren vindt u in het boek 'Kracht van oorspronkelijke voeding'. Lees meer