Hoe dan?

De meeste chronische klachten zijn positief te beïnvloeden door de juiste voeding.

Onze voeding is te eenzijdig geworden. We eten vooral tarwe, veel suikers zoals geraffineerde suikers en veel melkproducten. Dat betekent dat we veel te weinig verschillende soorten vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Daarnaast is het percentage gluten dat we binnenkrijgen enorm toegenomen en het melkeiwit in het melk van de melkkoeien is tijdens kruising en selectie van rassen gemuteerd. Gluten en de gemuteerde melkeiwitten kunnen nu een belasting vormen voor het goed functioneren van ons lichaam.

Als we 's morgens brood, brinta of bambix eten, om 10.00 uur een koffiekoek, met de lunch brood, 's middags een koekje en 's avonds een pastagerecht dan hebben we bijna alleen maar tarwe gegeten!

Het is nodig dat we veel meer variatie in ons voedselpatroon aanbrengen en dat we zoveel als mogelijk is, teruggaan naar de oorspronkelijke voeding. Het uitgangspunt is: We gaan voor gezond én voor lekker!

In de nieuwsbrieven vindt u interessante informatie!

Zie voor meer informatie de boeken: Kracht van oorspronkelijke voeding.

Wordt vervolgd.