Wat dan?

Er is een diagnose

De huisartsen en artsen in het ziekenhuis stellen bij ziekte diagnoses. U kunt nu twee dingen doen.
1. U beperkt zich tot die diagnose en slikt waar mogelijk medicatie.
2. U gebruikt uw medicatie. Daarnaast denkt u na of u zelf met voeding uw klachten positief kunt beïnvloeden. 

Kiest u voor optie 2 dan neemt u niet alleen uw eigen verantwoordelijkheid, maar u zoekt ook naar mogelijkheden om uw klachten te verminderen en om erger te voorkomen!

Vraag een consult bij Vimenta om uw voedingspatroon in kaart te brengen.

Wist u dat we 8 soorten suikers binnen moeten krijgen? We krijgen een overdaad aan glucose en galactose binnen. Glucose maakt ons lichaam uit zetmeel, geraffineerde suiker, fruit-, riet- en palmsuiker. Galactose is vooral afkomstig uit melk. Andere soorten suikers zijn: mannose, xylose, fucose, N-acetylgalactosamine, N-acetylglucosamine en N-acetylneuraminezuur. 
In Nederland eten we vooral tarwe-, tarweproducten en zuivel. Dat betekent dat we de laatst genoemde suikers nauwelijks binnenkrijgen, terwijl die suikers wel van wezenlijk belang zijn. Dat ze zo belangrijk zijn, blijkt uit het feit dat moedermelk 5 van de 8 essentiële suikers bevat. Essentiëel wil zegggen dat het noodzakelijk is dat we deze suikers via voeding binnenkrijgen.
Essentiele suikers ondersteunen ons lichaam om te genezen, te regenereren, te reguleren en ons te beschermen tegen schadelijke stoffen. Klinische studies hebben aangetoond dat bij gebruik van essentiële suikers het geheugen van jong en oud verbetert.

geen diagnose wat dan?
Niet altijd kan door een arts een diagnose gesteld worden. Nog niet alle processen die plaatsvinden in ons lichaam is door de wetenschap in kaart gebracht. Wat we inmiddels wel weten is dat het van wezenlijk belang is dat we voeding gebruiken die beschadigingen in het DNA kan herstellen. Een beschadiging in het DNA kan klachten veroorzaken.

Maak een afspraak met Vimenta om samen te bekijken waar er verbeteringen in uw voedingspatroon is aan te brengen.


Deze rubriek wordt nog vervolgd.