Ziekte en voeding

Alle ziekten zijn (menselijkerwijs gesproken) door voeding te beïnvloeden. Uit onderzoeken blijkt steeds vaker dat het voedsel, zoals het oorspronkelijk geschapen is, het beste toegesneden is op het DNA van de mens. Dit voedsel had een bepaald soort evenwicht dat nu vaak verstoord is.
Als voorbeeld noem ik vlees. Koeien die buiten mogen en gras en kruiden eten, nemen omega 3-vetzuren op in hun vlees. Koeien die binnen moeten blijven en de hele dag vooral maïs eten, hebben nauwelijks omega 3-vetzuren in hun vlees. Omega-3 vetzuren zijn voor ons van wezenlijk belang. Door een tekort zijn we veel gevoeliger voor allerlei ontstekingen.

Een ander voorbeeld is voedsel dat industrieel bereid en bewerkt is met allerlei chemische toevoegingen. Dit voedsel staat zo ver van oorspronkelijk voedsel af dat er veel essentieel noodzakelijke voedingsstoffen in ontbreken en ons lichaam belast met de chemische toevoegingen. Voor meer informatie verwijs ik naar mijn boek: 'Kracht van oorspronkelijke voeding'.
 
Door het verstoren van het evenwicht in het oorspronkelijk voedsel zijn er zelfs nieuwe ziekten ontstaan. Als voorbeelden noemen we MCS (ernstige overgevoeligheid voor chemische stoffen) en een exorfinenbelasting. Andere aandoeningen zoals diabetes type 2, kanker en hart- en vaatziekten nemen enorm toe. Naast voeding is het ook van belang dat u uw levensstijl tegen het licht houdt. Vaak moeten we eerst ziek worden om te kunnen relativeren waar we mee bezig zijn. De boog kan niet altijd gespannen staan. Ontspanning op zijn tijd is nodig.

Welkom!

U bent welkom op een consult wanneer u graag wilt weten wat oorspronkelijke voeding kan doen tot het verminderen van uw klachten. 

Ik noem enkele aandoeningen waar goede voeding in de juiste samenstelling een grote rol speelt:
  • allergenen
  • astma
  • autistiform gedrag/ADHD/ADD
  • auto-immuunziekten
  • bloedarmoede
  • burn-out/chronische vermoeidheid/bijnieruitputting
  • candidiasis
  • coeliakie
  • diabetes mellitus
  • exorfinenbelasting
  • gewrichtsklachten
  • hart- en vaatziekten
  • kanker
  • maag-/darmklachten
  • menstruatiepijn
  • migraine
  • osteoporose
  • overgevoeligheid voor chemische stoffen of te bewerkte voedingsmiddelen (MCS)
  • overgewicht
  • parasieten
  • vage moeheidsklachten
  • vitamine B12-tekort
  • ziekte van Crohn
  •  
Toelichting
Autisme, ADHD, ADD en een chronische vermoeidheid (CVE, ME, burn-out) zijn voedingsgerelateerde aandoeningen. Doordat de spijsvertering niet optimaal is, ontstaat een exorfinenbelasting. Exorfinen hebben een morfineachtige werking. Het is vergelijkbaar met alcoholverslaving. De één wordt druk van alcohol, een ander slaperig en weer een ander agressief. Dit zien we ook bij een exorfinenbelasting. De één wordt erg druk (ADHD), een ander agressief (PDD-NOS) en weer een ander loom. Gelukkig blijkt uit steeds meer onderzoeken dat mensen met autisme, ADHD en ADD baat hebben bij een ander voedselpatroon. Om zekerheid te hebben of er sprake is van een exorfinenbelasting kan een urine-onderzoek aangevraagd worden. 
Op het moment dat de voeding aangepast wordt, start het herstelproces. Let wel: Ik heb ook onderzoeken voorbij zien komen waar onderzoekers de conclusie trokken dat een aangepast dieet niet helpt omdat ze van het dieet wonderen verwachten. Iemand met autisme en met ernstige ontwikkelingsachterstanden heeft naast een aangepast dieet hulp nodig om zoveel mogelijk achterstanden in te halen. 
In ieder geval is uw kind of huisgenoot of uzelf het waard dat u hier serieus werk van maakt. 

Aanverwante aandoeningen zoals eczeem, hooikoorts en astma herstellen eveneens als de voeding aangepast wordt! 

In de nieuwsbrieven vindt u interessante informatie! Klik op http://www.vimenta.nl/nieuwsbrieven.html

Verder wil ik u er op wijzen dat u bij ernstige klachten altijd een arts moet raadplegen. Ook zal ik naar uitslagen van artsen vragen en indien nodig verwijs ik u door naar andere deskundigen.