Evenwichtiger en fitter leven? Bekijk onze kookboeken

Over Geesje Russcher

Over Geesje Russcher

Mijn naam is Geesje Russcher, van beroep voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut. Naast de opleiding tot voedingsdeskundige, heb ik de cursus orthomoleculaire voedingsleer bij Stichting Educatie Atrium Innovations (SOE) in Almere gevolgd en ben in het bezit van het diploma medische basiskennis. Ook heb ik verschillende verdiepingscursussen gevolgd, bijv. masterclass autisme en aanverwante stoornissen, neurotransmitters (deze zijn ontregeld bij psychische problemen).

Op dit moment ben ik bezig met het eerste jaar van de opleiding kPNI. Op deze opleiding wordt nog dieper ingegaan op welke normale processen in het lichaam plaatsvinden en wat er fout kan gaan waardoor chronische aandoeningen kunnen ontstaan. kPNI is een gezondheidswetenschap die onderzoekt hoe gezondheid (in brede zin) in stand kan worden gehouden en/of worden hersteld. Daarom betrekken kPNI opgeleiden een scala aan vakgebieden. Zowel psyche als neurologie,  immuunsysteem,  hormonen, sociale aspecten, maar ook evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen zitten in de opleiding. Zelf heb ik een christelijke achtergrond. De informatie over evolutie laat ik voor wat het is. Wel is het boeiend om opnieuw bevestigd te krijgen dat de voeding duizenden jaren geleden (in de tijd van de schepping) heel goed afgestemd was op wat de mens nodig had.

Graag wil ik u als ervaringsdeskundige voedingsdeskundige én orthomoleculair therapeut van dienst zijn.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Bij deze beroepsvereniging zijn ca 400 artsen en therapeuten aangesloten. De leden zijn verplicht hun kennis op peil te houden door nascholingscursussen. Tevens bestaat er een goede klachtenregeling. 

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Orthomoleculaire geneeskunde is een vorm van geneeskunde die, in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, natuurlijke middelen gebruikt bij de behandeling. Een reguliere behandeling kan daarom, in bijna alle gevallen, worden aangevuld met een orthomoleculaire behandeling. Daarom wordt deze geneeskunde ook vaak complementaire geneeskunde genoemd, dat betekent aanvullend op de reguliere zorg.

Wat kan ik voor u betekenen? 

Graag help ik u uw voedingspatroon te analyseren en u adviezen te geven welk voedsel u het beste kunt gebruiken om uw klachten te verminderen en om u fitter te voelen.

Op het (eerste) consult wordt aandacht gegeven aan

  • de juiste voeding is de basis! Dat betekent dat u uitleg over voeding krijgt en wat voor u vooral van belang is. 
  • bespreking van de door u ingevulde vragenlijst en uitslagen van bloedonderzoeken e.d. die er al zijn
  • advies welke supplementen, indien nodig, in uw geval ondersteunend kunnen zijn
  • of het nodig is om aanvullende onderzoeken via uw huisarts of een particulier laboratorium aan te vragen, indien nodig verwijs ik u weer terug naar de huisarts
  • advies of afname van een mineralenscan voor u van toegevoegde waarde is 

Klik hier voor een uitgebreidere uitleg over de werkwijze van Vimenta.  

Tobt u ook zo met chronische klachten en u hebt al van alles geprobeerd? Wist u dat u met oorspronkelijke voeding veel kunt doen?  Zullen we samen uw voedingspatroon eens tegen het licht houden en bekijken welke veranderingen in het voedingspatroon wenselijk zijn? Daarbij in het oog houdend dat u wel lekker blijft eten! Lees hier het interview uit het Reformatorisch Dagblad, jl. 22 maart 2014.

Ik wil begeleidingMeer informatie over 'ziekte en voeding'

Over Geesje Russcher
Vermindering van chronische  klachten?

Vermindering van chronische klachten?

Hoe dan?
Sinds ik glutenvrij en melkeiwitvrij eet, mag ik herstellen van mijn burn-out!

Sinds ik glutenvrij en melkeiwitvrij eet, mag ik herstellen van mijn burn-out!

Ervaringsdeskundige
Meer weten wat u zelf kunt doen?

Meer weten wat u zelf kunt doen?

Wat dan?
Naakthaver, een bijzonder product

Naakthaver, een bijzonder product

Naakthaver kopen
Geliefde, vóór alle dingen wens ik dat gij welvaart en gezond zijt, gelijk uw ziel welvaart.
Bijbel, derde brief van Johannes, vers 2

Contactgegevens

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag vanaf 9.30 - 16.30 uur. Telefonisch spreekuur van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 - 9.30 uur. 

Moddergatsweg 2
7951 NN Staphorst 

0522 - 464 785

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief inclusief recept, ontvangen? Meld je aan!

Beroepsvereniging

lid van de beroepsvereniging MBOG
Kamer van koophandel 55786553
BTW-nr NL002163763B23