Evenwichtiger en fitter leven? Bekijk onze kookboeken

Werkwijze van Vimenta

Zodra een cliënt een consult aanvraagt, verstuur ik per mail een uitgebreide vragenlijst.

Vanuit de vragenlijst moet ik helder krijgen wat de hoofdklacht is en welke onderliggende klachten er zijn. Ook wil ik graag zoveel mogelijk medische gegevens weten en vraag ik ook om een kopie van bloeduitslagen (als die er zijn). Een chronische aandoening komt niet zomaar uit de lucht vallen. Bijvoorbeeld de waarden van de schildklier zijn nog niet slecht genoeg om schildkliermedicatie voor te schrijven, maar doordat het geen ideale waarden zijn, kan men al wel klachten ervaren.

Wanneer u ernstige klachten heeft en uw huisarts heeft u nog niet gezien, dan verwijs ik u terug naar de huisarts. De huisarts is de eerst verantwoordelijke persoon. Ook is het fijn dat er diagnoses gesteld zijn of dat we weten dat de (huis)arts geen diagnose heeft kunnen stellen. 

Bij alle aandoeningen is mijn uitgangspunt dat eerst de voeding in orde moet komen. Daarnaast wordt de behandeling ondersteund met voedingssupplementen.

Tijdsinvestering

Twee werkdagen voor het consult moet ik de ingevulde vragenlijst terug hebben. De vragenlijst bestudeer ik, zodat ik goed voorbereid het consult inga. Op het consult bespreken we de vragenlijst. Zijn er onduidelijkheden dan vraag ik nog even door. U krijgt van mij uitleg over voeding en advies. Ook kan het nodig zijn dat er nog aanvullend bloed-, urine-, ontlastings'-onderzoek nodig is. Deze onderzoeken kunnen deels via de huisarts (als dat mogelijk is) en deels via een particulier laboratorium plaatsvinden. Met de volgende laboratoria werk ik samen: Biovis in Duitsland, Pro Health en Hessel & Grob. Na het consult werk ik het advies schriftelijk uit. Wat de onderzoeken betreft: ik probeer zoveel mogelijk aan te sluiten bij reguliere onderzoeken, zodat wanneer er een zorgwekkende uitslag is, ik u terug kan verwijzen naar uw (huis)arts. De onderzoeken zijn vooral ook preventief.  

Een eerste consult duurt ongeveer 1,5 uur. De voorbereiding en uitwerking nemen ongeveer een uur in beslag. Een en ander is afhankelijk van het ziektebeeld.

Wordt er ook een mineralenscan afgenomen, dan krijgt u een aanvullend advies. Het aanvullend advies, alsmede de uitdraai van de scan, wordt u daarna per mail toegestuurd.

Supplementen

De supplementen die ik adviseer zijn bijna allemaal zonder onnodige vulstoffen. Veel vulstoffen die gebruikt worden door fabrikanten zijn te herleiden tot E-nummers. Mijns inziens horen deze E-nummers niet thuis in voedingssupplementen. Ook de kwaliteit van de supplementen doet er toe. Bijvoorbeeld een goedkope vitamine B6 in de vorm van pyridoxine werkt anders dan een duurdere vitamine B6 in de vorm van pyridoxaal-5-fosfaat.

Bij het advies wordt steeds gekeken naar een goede kwaliteits/prijs verhouding. Dat betekent dat u meestal wel in het duurdere segment uitkomt. Zo kunt u vitamine B12 tabletten kopen van € 2,39 per potje. Deze bevat 10 mcg vitamine B12 per tabletje. U kunt ook een potje vitamine B12 kopen van 1.500 mcg vitamine B12 per tabletje. Kijken we naar de inhoud dan is het potje van € 2,39 duur in de aanschaf. U moet nl 150 tabletjes in één keer slikken wilt u 1.500 mcg binnenkrijgen. Dan hebben we nog niet naar de kwaliteit gekeken. Vitamine B12 is nl verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten, nl in actieve vormen en in niet-actieve vormen. De niet-actieve vormen moet het lichaam zelf nog omzetten naar de actieve vorm. We hebben ook nog niet gekeken of er onnodige vulstoffen inzitten.    

Ook bij visolie zien we grote verschillen. Een goede visolie zit hoog in de EPA en DHA. Een visoliesoftgel van 1.000 mg die 18% EPA en 12% DHA bevat, bevat 180 mg EPA en 120 mg DHA per softgel. Een ander merk visoliesoftgels bevat 570 mg EPA en 430 mg DHA per softgel. 

Dit zijn een paar voorbeelden waaruit we kunnen concluderen dat we niet alleen af moeten gaan op de voorkant van het potje, maar ook het etiket moeten ontcijferen. De vraag is steeds: Wat zit erin, hoeveel zit erin, bevat het ook onnodige vulstoffen? 

Vermindering van chronische  klachten?

Vermindering van chronische klachten?

Hoe dan?
Sinds ik glutenvrij en melkeiwitvrij eet, mag ik herstellen van mijn burn-out!

Sinds ik glutenvrij en melkeiwitvrij eet, mag ik herstellen van mijn burn-out!

Ervaringsdeskundige
Meer weten wat u zelf kunt doen?

Meer weten wat u zelf kunt doen?

Wat dan?
Naakthaver, een bijzonder product

Naakthaver, een bijzonder product

Naakthaver kopen
Geliefde, vóór alle dingen wens ik dat gij welvaart en gezond zijt, gelijk uw ziel welvaart.
Bijbel, derde brief van Johannes, vers 2

Contactgegevens

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag vanaf 9.30 - 16.30 uur. Telefonisch spreekuur van dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 - 9.30 uur. 

Moddergatsweg 2
7951 NN Staphorst 

0522 - 464 785

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief inclusief recept, ontvangen? Meld je aan!

Beroepsvereniging

lid van de beroepsvereniging MBOG
Kamer van koophandel 55786553
BTW-nr NL002163763B23